Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Nemzetközi kitekintés - Egyesült Királyság: A brit Telford Földhivatalban létrejött egy klímaváltozással foglalkozó könyvtár

A brit Telford Földhivatal Spórolunk@kiloWattal csapata valóban szívére vette a projekt szellemiségét, és egy lépéssel továbbmentek, amikor egy saját könyvtárat hoztak létre, ahol a hivatali dolgozók klímaváltozással és környezetvédelemmel kapcsolatos könyveket és egyéb forrásokat kölcsönözhetnek és oszthatnak meg egymással. Amikor az alkalmazottaktól egy felhívásban további segítséget kértek, még egy klímaváltozással kapcsolatos egyetemi kurzus tankönyvei is bekerültek a könyvtárba, hogy az is tájékozódni tudjon, aki esetleg mélyebben utánajárna a klímaváltozás hatásainak és tudományos hátterének.

Aki inkább a vizuális dolgokra fogékony, az filmet is kölcsönözhet. Kivehet? pl. A hülyeség kora vagy a Kellemetlen igazság c. film; mindkét alkotás annak veszélyeire figyelmeztet, hogy mi történik, ha semmit sem teszünk az üvegházgázok növekv? kibocsátása ellen.
A Telford csapata eltökélten segíti a kollégákat annak mélyebb megértésében, mit is jelent valójában a karbonlábnyom csökkentése. A közösség lelkesen ringbe szállt, hogy legy?zze a többi EnergiaKözösséget, és megmutassa, hogy esélyes a “legjobb kampánynak” járó díj elnyerésére.

Írta: Severn Wye Energia Ügynökség; Fordította: GreenDependent Intézet

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand