Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Neem een keertje de trap: resultaten Provinciehuis

Vrijdag 17 februari 2017 deed het provinciehuis voor de 9de keer mee aan de Dikketruiendag. De resultaten lees je verder. 

Een dag lang lieten we ons energieverbruik dalen door onder andere de naverwarming uit te schakelen. Zo slaan we de handen in elkaar met gemotiveerde scholen, gemeenten, verenigingen en privé-ondernemingen om de CO2-uitstoot te minderen. We willen ons steentje bijdragen tot het minder snel afsmelten van de ijskappen aan de polen. Dat poolijs is immers onze natuurlijke airco die de aarde leefbaar houdt.

Hoeveel we op 17 februari bespaarden?
Zoals gezegd werden de naverwarmingsbatterijen op 17 februari niet voorzien van warm water. Dit komt praktisch overeen met het uitzetten van één ketel. Gemiddeld brengt dit natuurlijk een temperatuursverlaging teweeg in het gebouw, maar dit is wel moeilijk te bepalen.

  • Besparing: 401 m3 gas = 4.340 kWh (toch wel de verwarming van een gemiddelde residentie gedurende een paar maanden)
  • Minder CO2-uitstoot: 998 kg CO2 (komt overeen met de CO2-reductie van 33 bomen in een heel jaar, houden we dit een jaar vol - tijdens het stookseizoen zijn er 120 weekdagen - dan stemt dit overeen met een equivalent van bijna 4.000 bomen)
  • Financiële besparing: 115 euro! Over één jaar - tijdens het stookseizoen zijn er 120 weekdagen - zou dit een besparing opleveren van ongeveer 14.000 euro! Om dit direct toe te passen moet eerst wel nagegaan worden of men deze maatregel permanent (over een hele week) kan toepassen.

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand