Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Smoothie voor de collega's

"In Beersel gingen we aan de slag met een enquête die de collega's in een save@work ideeënbus konden deponeren. De meest voorkomende opmerkingen die we kregen gingen over specifieke lampen die bleven aanstaan en over het gebruik van koelkasten. 

We hebben op de schakelaars die het meest vergeten worden (volgens enquête en vaststellingen van het energieteam) stickers aangebracht en in elke wc werd een boodschap opgehangen “Gedaan? Laat het licht niet aan”. Er was wat controverse rond omdat de lampen volgen sommigen beter de hele dag blijven branden (maar jullie weten beter, zie energietip 'doe het licht uit'). Die controverse zorgt natuurlijk dat er over gesproken wordt, op zich niet slecht dus.

 

Een tweede actie die we organiseerden was een ludieke actie, waarbij we een energiefiets huurden (staat rechts op de foto). Wie door te trappen de radio een minuut aan de praat hield werd beloond met een fairtradesmoothie. Het idee was: ondervind aan den lijve hoe hard je moet werken voor energie. De link met fairtrade werd gemaakt: klimaatopwarming treft boeren in het zuiden hard, we kunnen hen op z’n minst wat steunen door voor fairtrade te kiezen. De minder sportieve collega’s konden ook een smoothie verdienen door de Green Clicks in te vullen."

Getuigenis van Thomas Pieters, Noord/zuid-Klimaatambtenaar Beersel

 

Lees hier alle blogitems van Save@work.

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand