Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Energia megtakaritasi verseny*

Net als in België organiseerde de Hongaarse partner een tussentijds ontmoetingsmoment om de energieteams nieuwe energie en inspiratie te geven na de zomervakantie. Er was heel wat ruimte om ervaring uit te wisselen, we delen graag enkele verhalen.

Een energieteamlid uit de gemeente Tata getuigt dat hij sommige collega's moest overtuigen om de vensters in de gang te sluiten wanneer de verwarming aan staat. Succesvol was hun actie waarbij het energieteam stiekem de kranen onder de wastafels een beetje toedraaiden, waardoor het debiet verlaagt en overmatig gebruik van warm water wordt vermeden. Het team plaatste bureaulampen** en reorganiseerde de ruimte rond de multifunctionele printers waardoor ze gescheiden afvalinzameling van oud papier beter kunnen aanmoedigen. Tot slot geven ze kleine cadeautjes, zelfs aan de degenen die niet staan te springen om actie te ondernemen. Op die manier begint hun geweten te knagen en beginnen ze harder hun best te doen!
Het energieteam van de gemeente Miskolc gaat creatief aan de slag. Ze organiseerden al een “energiebesparings- en klimaatquiz” en deden een oproep om essays, gedichten, decoraties en installaties te maken rond het onderwerp van klimaatverandering en milieuvriendelijker wonen. Ze maakten een creatieve "ideeënbus" uit blikjes (zie foto): hier kunnen collega's tips droppen voor verdergaande energiebesparingsmogelijkeden..
Ze gaan ook creatief aan de slag met de Save@work huisstijl, en gebruiken die voor hun nieuwsbrieven, affiches, en voegen er zelf leuke foto’s aan toe.

**Hongaars voor Energiebesparingswedstrijd

**door het plaatsen van lokale (bij voorkeur LED-)verlichting, hoeft de algemene verlichting minder te branden, wat zeker een besparing is als er weinig collega’s aanwezig zijn.

 

Lees hier alle blogitems van Save@work.

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand