Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Mr. Watt

In de gemeente Kampenhout probeert het energieteam hun collega’s en de bezoekers van het gemeentehuis te overtuigen om vol enthousiasme mee te stappen in het Save@Work verhaal. Ze doen dit op verschillende manieren maar merkten op dat vooral een persoonlijke aanpak, rond specifieke voorvallen en gewoonten, het beste werkt. Om die reden werd het alter-ego ‘Mr. Watt’ in het leven geroepen.

Mr. Watt gaat op zoek naar allerlei energieverspillende gewoonten in de deelnemende gebouwen. Aan de hand van post-its en korte, ludieke boodschappen probeert Mr. Watt vervolgens te wijzen op die gewoonten en een verandering in het gedrag van het gemeentepersoneel te bewerkstelligen.

Op die manier worden de lichten in de vergaderzalen en toiletten nu vaker gedoofd, werd er beter op gelet om deuren gesloten te houden tijdens de winter en worden de printers volledig uitgezet op het einde van de werkdag.

"Het werkt echt!" stelt één van de werknemers van het gemeentebestuur vast... en nadat hij al de dossiers van zijn chauffage had opgeruimd, plakte hij de post-it met die boodschap bij één van zijn collega's om die ook aan te sporen!

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand