Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Energiebesparingsfeest van de rechtbank Tempelhof-Kreuzberg (Berlijn)

Op 8 juli 2016 heeft het energieteam van de rechtbank Tempelhof-Kreuzberg het jaarlijkse personeelsfeest omgebouwd tot het festival Energie tanken, zum Energie sparen (Energie opladen, om energie te besparen).


Tijdens de openingstoespraak benadrukte Dr. Christian Kunz, voorzitter van de rechtbank, het belang van gemotiveerde medewerkers bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen op het werk. Behalve een heerlijke barbecue met huisgemaakte gerechten, kregen de deelnemers aan diverse standen informatie over energiebesparing en over hoe je een milieuvriendelijk leven kan leiden.

Er was een stand van de BUND (Friends of the earth) waar met een “afval-fiets” werd getoond hoe je het best kan recycleren. Ook kon men er elektrische fietsen uitproberen en was er een informatiestand van het “klantenadviescentrum” met advies over energiebesparing op het werk én thuis. De reizende tentoonstelling Wir sind alle Zeugen (We zijn allen getuigen) illustreerde aan de hand van 30 banners de gevolgen van de klimaatverandering voor de mensen in Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. In de kunst- en ambachtenhoek konden kinderen hun creatieve talenten laten zegevieren. Een thermometer in de vorm van een vlinder of een giraffe laat niet alleen toe om de adequate binnentemperatuur te meten, het ziet er ook leuk uit!

Aan het eind van de middag werd de winnaar van de energie-quiz in de bloemen gezet. Ze ontving een energieke prijs: een set met energiebesparende apparaten.

Het toegewijde energieteam van de lokale rechtbank Tempelhof-Kreuzberg is erin geslaagd om zowel een leuk als informatief evenement in elkaar te steken. We zijn benieuwd welk Belgisch gebouw het hen nadoet!

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand