Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Op basis van het onderzoeksluik van Save@work realiseerden we dit rapport. Je ontdekt er in eerste plaats de gehanteerde methodolgie en de bijhorende resultaten. Vervolgens beschrijven we de evaluatie die tijdens de campagne werd gehouden en de resultaten. In laatste instantie delen we suggesties voor een betere methodolgie voor gelijkaardige campagnes. 

Met de Europese campagne Save@work bespaarden 176 energieteams en bijna 17.000 werknemers energie in de overheidsgebouwen waar ze werken. De werknemers deden dit door een jaar lang in te zetten op gedragsverandering. Van de deelnemende gebouwen realiseerde 73% een besparing, samen goed voor 4.841.775 kWh, een daling van 10% ten opzichte van hun gezamenlijk jaarlijks verbruik en een besparing van € 524 530. Vlaanderen wint met het gemeentehuis van Zemst deze Europese campagne, de collega’s slaagden er in om maar liefst 25% te besparen! De tweede plaats is voor het Zweedse gemeentehuis Markaryd zij bespaarden 20% en de derde plaats is voor het Letse gemeentehuis Smiltene, waar ze 19,5% bespaarden.

Energy Teams across Europe really can save@work

The winning teams managed to save between 10% - 25% of their average yearly energy consumption, making significant impacts on both their carbon emissions and the financial costs of running their buildings. Collectively, the 176 buildings managed to save in excess of 4 million kWh, nearly 1,800 tonnes of CO2 making a cost saving of around half a million euros.

De energiecampagne Save@work heeft een totale besparing van meer dan 776 000 kWh opgeleverd. In 21 kantoren in Vlaams-Brabant namen meer dan 2000 werknemers deel. De gemeenten Zemst, Diest en Liedekerke kwamen als winnaars uit de bus: zij winnen naar keuze een duurzaam personeelsbuffet, een teambuilding activiteit of de financiering van extra energiebesparing in het gebouw.

Page 1 of 10

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand