Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Halvägs motiveringsmöte i Lettland

LV blog 1 3Alla lettiska Miljökloka kontors-representanter träffades för att boosta energi och engagemang mellan varandra den 3:e November 2016. Det var Tukums kommuns energiteam som stod värd för arrangemanget.

Det hela började med att titta på de totala energibesparingsresultaten och dela ut små priser till de mest aktiva deltagarna. Vi hade följande kategorier: Filmstjärna, Twitter aktivist, Den mest korrekta deltagaren, den mest ansvarstagande deltagaren och det kunnigaste energiteamet. Det är kanske överkurs att nämna men alla är vinnare- även de som inte vann några priser denna gång, eftersom vi har nått mycket goda energibesparingsresultat i Lettland! Vi firade detta med en tjusig Miljökloka kontor-tårta för alla närvarande
Efter den lilla prisceremonin delades deltagarna upp I blandade grupper för att dela med sig och diskutera sina erfarenheter så här långt. Varje grupp presenterade sedan sina slutsatser inom ett av följande områden: projektstöd, energibesparingsåtgärder som genomförts i byggnaderna, kommunikation med kollegorna. Här är några av resultaten:
• Enligt alla deltagaren har det bästa kampanjmaterialet varit klistermärken, energitips och så klart chokladen! ?
• Energibesparingsåtgärderna och kampanjerna I byggnaderna är mycket olika och fungerar effektivt. Viktigast är motivation! Individuella lösningar är viktiga – effektivast har varit att prata direkt med kollegorna framför att skicka ut opersonliga kedjemail.
• Att kommunicera energibesparing med kollegorna kan vara jättesvårt ibland, men lätt för andra – men sammantaget har det varit en positiv upplevelse och till och med mycket skeptiska kollegor har förhållit sig positiva och accepterat vissa förändringar på arbetsplatsen.
• Det verkar som att energibesparande vanor so matt stänga av datorskärmar och onödig belysning kommer att hålla även efter Miljökloka kontor avslutats.
Nu, efter att ha träffats och de allra flesta är vid gott mod så finns bara en sak att göra – att fortsätta i samma goda anda och fullfölja arbetet!

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand