Welcome to save@work - helping offices to save energy and cut carbon.

Energisparfest på tingsrätten i Tempelhof-Kreuzberg, Berlin

berlin2Över hundra personer njöt av god mat, trevligt sällskap och flera olika intressanta utställningar på energisparpartyt på tingsrätten i Tempelhof-Kreuzberg i Berlin.

Den 8 juli bjöd tingsrättens egna energiteam hela personalen på en gårdsfest med temat “Ladda energi för att spara energi” som en del av EU-projektet Miljökloka Kontor. Välkomsttalet hölls av Dr Dr. Christian Kunz, ledare för tingsrätten, som betonade vikten av att personalen skulle vara motiverad för att spara energi på jobbet. Efter att ha tagit för sig från grillen och den hemlagade maten fick deltagarna lära sig mer om energibesparingar och hur man kan leva ett miljövänligare liv på en informationsutställning som var utställd på festen. 

Där visades bland annat en avfalls-cykel, hur man återvinner bäst, man fick testa elcyklar och det fans en energirådgivning för både hem och arbete. Vandringsutställningen “Vi är alla vittnen” fanns i en byggnad, där 30 roll-ups visar hur klimatförändringarna påverkar människor I Afrika, Sydamerika, Asien och Europa.

En konst- och hantverkshörna fanns för de små besökarna och erbjöd en arena för barn att visa sina talanger. En termometer formad som en fjäril eller en giraff visar inte bara inomhustemperatur utan är en prydnad i sig.

Sist men inte minst utsågs en vinnare i en energi-frågesport och hon fick sitt energiska pris; ett kitt med energibesparande utrustning.berlin

Det hängivna energiteamet lyckades sätta samman ett arrangemang som var både roligt och informativt. Ett toppen-upplägg för tingsrätten i Tempelhof-Kreuzberg som en del av Miljökloka kontor-tävlingen – det tål att upprepas av andra!

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand